Start Innehåll CD:n Fakta om legenderna Tidigare cd-skivor

JAAAAA!! Äntligen är det dags för skiva nummer två från våra hjältar

Dans Brothers

Dessa trendsättare, kvinnokarlar (känn hur luften tar slut när de passerar en samling damer) och globetrotters som med vana turnerar runt vårt lilla klot.

Denna gång är det den västra delen av vårt låtområde som inspirerat till denna monumentala samling låtar. För att markera detta har således en av de allra "västraste" fäbodarna - Las Vegas - fått ge namn åt vårt blygsamma bidrag till kulturarvet.

Konsert med Dans BrothersBilder från konsert på "Caesars Palace" i Seabeck, Seattle.

Del av folkmassorna som gör allt för att likna sina idoler "Slowhand-Pete" till vänster och "Ramblin-Åke till höger"

När ni lyssnar till skivan börjar fötterna leva sitt eget liv - och då kan kaos utbryta!

Eftersom vi är vänner av ordning och reda, så har vi med fast hand skrivit ner förslag till danser (som återfinns i cd-omslaget) och som kan rädda situationen. Den modige kan dock dansa vad som faller honom/henne in - Var dock försiktig!

I vissa kretsar är vi beryktade men för det fåtal oupplysta som inte hört talas om oss så kommer här en kort presentation


Bild på Åke

Åke Steinholtz:

Stor men fullständigt ofarlig. Lärare boende i Krylbo, 40-årig multimusikant som spelar vad som landar i hans hand. En sympatisk typ som hittar på stämmor till det man spelar och får det att låta bättre. Grundade och leder Avesta spelmanslag. Har ägt en FIAT 127!!Bild på Peter

Peter Westerlund:

Fiolbyggare i Norberg och före detta lärare. En gång på sjuttiotalet upplärd av Åke i låtspel, sedan självgående. Sedan 1983 har han spelat polskor varje onsdag, vår- som hösttermin och blivit ganska händig på att ta fram låtar till danser. Mycket hjälp har han fått av Leif och Margaretha Virtanen som leder kursen.Tillsammans har vi som sagt spelat sedan sjuttiotalet med många "spelmansuppdrag". Ibland enbart till dans, ibland resor med folkdanslag eller som spelmän på missionsuppdrag med syftet att lära resten av världen att dansa polska. Däribland USA dit vi åkt i paret Virtanens och Kalle Strandells sällskap.

Och så var det det här med dialekter... Vi gör inga försök att bli folkmusikens Parnevik d v s att spela exakt dialektalt "rätt". I stället använder vi låtar som vi vet passar till dansen, tänker på pulsen, tempot och betoningar. Detta är en, för oss, viktig blandning som sedan mixas med spelglädje för att till sist låta som Peter och Åke.


Den här CD:n har kommit till med hjälp av en del goda vänner, Leif och Margaretha Virtanen som tålmodigt lyssnat på tempon och karaktärer på låtarna. Peter Abrahamsson, Magic Sound AB som hjälpt oss med inspelningen. Irene Westerlund som med sina "magic fingers" totade med datorn så att ni slapp se ett handskrivet omslag och sist men inte minst, alla ni Dansare.


Peter Westerlund
Linnévägen 42
SE-738 50 NORBERG
Sverige
Tel/Fax: +46 223 233 97
E-post: violin@westerlunds.se

Copyright © 2007, Irene Westerlund